Strani

sobota, 8. december 2012

Zima zima bela...

Zbudile so nas omamne dišave iz kuhinje - od našega novega robotka Kruhkota. Pogledam skozi okno - sneeeeeeeg.


Radiatorji prijetno grejejo jutro in čas je za zajtrk. Ob sobotah imamo pečena jajčka. Zdravi smo in dobre volje. To je vse kar šteje. Nismo lačni, zebe nas tudi ne. Kaj še želimo? Da bi se še naprej imeli radi in to je to. Zima je lepa. Bela zima je super. Miklavž mi je prinesel smučke in danes jih bom končno lahko probal če v redu tečejo.

Ker pa je december in ker paše na mizo adventni venček sem ga (z mamično pomočjo) letos naredil sam. Kako? Enostavno! Poglejte.

Potrebujete:

Kolaž papir
Škarje
4 čajne svečke
okvir ali obroč za osnovo
lepilo
stiropor v obliki smrekice
lepilo za les
bleščice

 Pri izdelavi venčka lahko uporabimo ostanke kolaža ali pa narežemo tanke trakove in nato iz njih pripravimo kupček mavrice :D
 Osnovno za venček (mi smo imeli okvir iz trdega kartona) premažemo z lepilom (če imate stiropor nikar ne mažite z lepilom za papir, ampak lepilom za les!)
 in cel okvir oblečite v mavrico.
 Za popestritev sredine venčka pa sem ustvaril smrekico. Najprej sem jo premazal z lepilom za les, nato pa jo oblekel v zelene puhaste kroglice.

... in kot bučke na jelkici tudi mojo popestril s perlicami.
 Z lepilom za les prilepimo še 4 čajne svečke.
 Ker mi je puhastih zelenkotov zmanjkalo sem se znašel na svoj način. V maminem predalu slaščičarskih pripomočkov sem našel perlice za kekse in jih posul po vrhu jelkice. In zdaj zgleda kot ena lepa zasnežena okrašena jelkica :D
Juhej. Veseli december je tu. Mi imamo cel decembrski koledar popisan in tako je tudi prav. Žur na žur na žur na žur :D Vesele praznike! Jujujuhuhu!

1 komentar:

babi pravi ...

zelo lepo in sem ponosna babi, priden moj princ!