Strani

četrtek, 12. december 2013

Mandljevi hrustki


Urhi tu. Danes bom jaz glavni tule. Sej sploh ne pridem več zraven. Torej... ko sem se pripravljal na tole objavo, sem razmišljal kako dati naslov tej objavi. Pa naj bo - mandljevi hrustki. In ker so mamico prosile prijateljice da naj izda recept... ga bom kar jaz ;D

Aja, za uvod in malo smeha pa si preberite kako je izjavil Anže: "Mami, a ne de ko se je Urh rodil si bla ti v bolnici pa si mela tako belo haljo pa si fuuuul prtisnala pa je prlezu ven... (in pol je blo par sekund tisine... in zakljuci...) ... tak k drek. "  

Ahaha, moj bratec jih poka ;D

No, pa pojdimo na kekske.


Pripravite si:

300g mandljevih oblancev (naj vam izdam, da so v Hofer/Lidl trgovini najcenejši!)
250g sladkorja (čiiiist preveč! Mami ga je uporabila 50 za praženje in 50 za v beljake)
4 beljaki (mami svetuje 5)
150g čokolade (Narezne na koščke. Uporabite ostanke čok. miklavžev... kinderjajčk, ...)
Ščepec soli
Nastrgana lupina ene pomaranče (ja vemo da lupina ni užitna, ampak poskusite najdit "zdravo" pomarančo, ker da piko na i!)

---------------------------------------------------------------------------------------------

Mandlje, 2 žlici vodi in 50g sladkorja 


svetlo rjavo prepražimo v ponvi na srednji moči... počasi! Ker se hitro preveč pobarvajo ;D Nato jih popolnoma ohladite!


Med hlajenjem lahko nasekljate čokoladko.
Prosite najmočnejšega v družini... za ribanje pomaranče :D Itak da ati ;D

Potrebujete še nekoga, ki bo imel čas za sneg. 

Zelo zelo trd sneg ;D Pravi slaščičarji preverijo takole ;D
V sneg vmešajte še preostali sladkor in dodajte čokolado...

Pa sem le lahko vskočil tudi jaz. 

Dodal sem pomarančo, ki da v kombinaciji s čokolado tisto piko na i !
in na koncu še mandlje. Nežno mešamo, da sneg ne pade skupaj.

 Na peki papir naredimo kupčke in damo v pečico.


Mami je prvo rundo dala na 100 stopinj za 20 minut... drugo rundo pa je dala na 70 stopinj... važno je, da ko daste ven in ko se ohladi da je hrustljavo in da ni več mokro. To se ravno ne peče v pečici ampak je bolj kot sušenje ;D 


Pa dober tek. Mi jih nimamo več. Bo treba spet nardit ;D 

Zdej se grem pa mal cartat ;D

Ni komentarjev: