Strani

sreda, 26. februar 2014

Mamine EasySweets

Najprej naj čestitam naši najmlajši prijateljici, ki je vpihnila svojo prvo svečko :D Pupika mala zlata nasmejana. In seveda mami ni mogla da ne bi podarila pladenjček njenih popsov.
Pihamoooooooo.
Vitezi in kraljične na kupu.
Da ne pozabim. Tale objava je sladka in posvečena mamini EasySweets fb strani, ki jo lahko povšečkate na fb! ;D Bo vesela vsakega lajka :D

Krofi. Prihaja čas krofov. In ker je treba prej malo potrenirat... smo jih tudi mi pekli. Je bilo pa potem veliko zanimanja za recept, tako da izvolite:

Sestavine:
25 dag gladke bele moke
25 dag ostre moke
2,5 dag svežega kvasa
2,5 dl mlačnega mleka
0,5 dl olja
4 rumenjake
1 žlica kisle smetane
1 vanili sladkor
3 dag rjavega sladkorja
3 jedilne žlice ruma
nastrgana lupinica limone
ščep soli
olje za cvrtje
marmelada za nadev
vanili sladkor ali sladkor v prahu za posip

V kruhomat damo mlačno mleko, olje, rum, rumenjake, kislo smetano, sol in vanili sladkor. Na vse to stresemo moko, nanj pa limonino lupinico, rjavi sladkor in kvas. Aparat nastavimo na program za gnetenje.

Medtem ko aparat dela testo, pripravimo delovno površino. Pomokamo površino, kjer bomo delali krofe. Ko je testo gotovo ga stresemo na desko in malce z roko pregnetemo. Oblikujemo štruco, ki jo razrežemo na 12 enakih delov. Mami raje dela manjše krofe, tako da je dobila več kot samo 12 enakih kupčkov. Vsak košček vzamemo med dlani in jo oblikujemo v kroglico. Vsi krofi naj na deski vzhajajo 15 minut na eni in 15 minut na drugi strani. Ves čas vzhajanja naj bodo pokriti.

V posodo damo olje in ga segrejemo. Olje ne sme biti prevroče. Prava temperatura je, ko v njega pomočimo ročaj kuhalnice in se ob njej dvigajo mehurčki. Pri krofih in znamenitem kranclu je edina in glavna skrivnost temperatura olja!

V olje polagamo krofe in posodo pokrijemo. Ko so ocvrti na eni strani, posodo odkrijemo, jih obrnemo in nepokrite cvremo še na drugi strani. Poberemo jih iz olja in jih položimo na papirnato brisačo, da se ohladijo. Ohlajene napolnimo s poljubnim nadevom in po želji potresemo s sladkorjem.






Mami ne more iz svoje kože in je naredila en KrofPops.
Evo, pa še najlepši razgled zadnjih dni...

Mami je čist divja. Cele noči prebedi, da okrasi sleherni pops do popolnosti.








Pa še na krofkih je pustila svoj "pečat" ;D
No, ko je v igri čokolada, mrvice,... sem takoj zraven! ;D

Pa vi? Pust se bliža. Boste pekli? Miške? Krofe? Flancate? Mi bomo ponovili kar krof serijo ;D



Aja, pa ne okol govort. Za pusta bom IronMan ;p