Strani

četrtek, 7. november 2013

Cake Pops

Dolgo dolgo je mami tole pripravljala. Vsi na fb so jo prosili za recept... nasvete,... pomoč... ona pa kar nič :D Ni blo časa ;D No, zdaj pa je. Takole gre:

Za biskvit:
5 jajc
30 dag moke
15 dag sladkorja (mami ga nikoli ne da, vedno sladkor izpusti, ker je tako vse sladko potem takaltak)
2 zavojčka vanilijevega sladkorja
1 dl olja
1 dl mleka
2 jušni žlici kakava v prahu
1 pecilni prašek

Jajca, sladkor, mleko in olje zmešamo. Dodamo moko s pecilnim praškom in kakavom ter pečemo na 180 stopinjah - 30 minut. Ohlajen biskvit je najbolje v multipraktiku zmiksat da dobimo drobtine. Bolj kot zmiksaš bolj fini bodo popsi ;D Zdaj pa po želji naprej: v drobtine primešamo:
- mascarpone
- philadelphia sirček
- rum, (če bo za otroke pa) mleko
- Nutello
- marmelado
- pomarančni sirup
- maslo

Karkoli. Važno je, da dobimo nekakšen plastelin ;D Da se da fino kroglice delat in da se ne drobi. No, mami je najprej dala mascarpone. Ker ni bilo dovolj pacasto je dodala še Nutello. Za piko na i pa je bil pomarančni sirup, ker čoko - orange okus pa tako ali tako zmaga! ;D
Mami je delala iz dvojne doze, torej je spekla 2 biskvita in dobila ven 83 kroglic. Tako za občutek povem, da veste koliko pride iz dveh doz. Z roko (še lažje z modelčkom - glej sliko)
oblikujemo kroglice, ki jih za eno uro odložimo v hladilnik.
Ta čas si pripravimo mlačne prelive (mami je vzela SparKuvertura - črna, rjava, bela čokolada), mrvice, biserčke, perlice, barvna pisala, čokoladne kosmiče, zdrobljene lešnike, smarties... karkoli vam pade pod roke ;D
In pa seveda palčke. Lesene palčke za ražnjiče so ok, ampak res super fino brez problemov pa se dela s tapravimi palčkami za CakePopse. Vse in še več najdete TUKAJ ali kar osebno v trgovini v Ljubljani. Super ponudba!!!

Hladne kroglice vzamemo iz hladilnika. Vsako palčko posebej preden jo zapiknemo v kroglico pomočimo 1cm v čokolado, nato pa v palčko. Potem pa namočimo celo kroglico v čokolado... čakamo da se malo odteče... posujemo z okraski in zapičimo v stiropor da se strdi. To je to. Pol pa navaliiiiiii :D

Mami je tako uživala... da komi čaka da bo imel zdaj ati rd, da se jih spet loti ;D

Foto lušte:



















 Uspelo nam je pojesti vse :D Popolnoma vse! ;D Vseh (dobrih) 80! :D

3 komentarji:

Manuela pravi ...

Hudo lepo. Tole moram "spacat" za silvestrovanje.

Anonimni pravi ...

Eva, samo nekaj me zanima, zakaj ti candy melts ni bil ok? Ali okus ni ok ali kaj, sem pa prebrala, da se ful hitro strdi, da je fino, če daš v višji keramični lonček pa potem hitro noter pomakaš. Pa itak so za moje pojme navadni čokoladni + okraski najboljši, čeprav zgledajo pa najboljše tile 'kostkoti' ;-)

Unknown pravi ...

Super stvar za kadar pade sladkor v krvi....Edino jaz bi dodal namesto olja v maso maslo. Pa dober tek. Aleš